Tuesday 15 June 2010

Holyrood Park

Tehtud 2010! :D :D :D
Sai siis lõpuks selle kõige lähemal oleva mäe tipus ka ära käidud. Tegelikult olekski oma mäkke ronimisi sealt pidanud alustama.
On siis Edinburghi linnas mägede kogumik, mille kõrgeim tipp on Arthur's Seat (Arturi iste- eesti keeli öeldes :) )- 251m.
Ilm oli suht vilu, kuid soe ning kohati oli tuulevaikne. Laupäeva pärastlõunal kuid muud tegemised tehtud, läksime siis jalutuskäigule ja nii me sinna tippu jõudsime. :P Glen ütles mäe jalamil, et ehh 20 minutit ja oleme tipus. Ma polnud temaga nõus. :D Tema "lähedal" ja "... minutit" on alati ebatäpsed. :D No ja nii oligi, et tippu jõudmine võttis aega nii 30-40 minutit.
Vaade on seal vägev- ma võrdleks seda Tallinna teletorni vaatega. Pole küll nii huvitav maastik ümberringi, kuid näeb samamoodi kõik Edinburghi külje all olevad väiksemad kohad ära nagu teletornist Tallinna ümbrust. Huvitav on see, et selle mäe tipp on hästi kivine. Ja libe! - kuigi kuiv oli. Nii et tuli ettevaatlik olla. Kuid üht spanjelit see ei morjendan'd- jooksis ja hüppas seal ringi nagu kaljukits. Rahvast oli palju ja seal hulgas soomlasi. :) Mõtlesin tükk aega, kas öelda: Tervetuloa! Ja veel miskit või ei. Ei öelnud ma oma eestlasliku tagasihoidlikkusega midagi. ;P
Soovitan teil seda linki ka vaadata selle mäe kohta- netist wikipediast. Seal on lahe panoraamfoto ja muud infot ja ilusamaid pilte kui mul. Inglise keeles küll- kes saab aru, kes mitte.

http://en.wikipedia.org/wiki/Arthur's_Seat,_Edinburgh






No comments:

Post a Comment